אזהרה:
האתרים והחנויות הבאים אינם מפיצים של מוצרי טקטופ, עושים שימוש בפרסום מוצרינו למשיכה מטעה של לקוחות וננקטים כנגדם הליכים.
האתר והחנות באור יהודה תחת השם "סאונד שופ" ו-"סאונד סטור" (soundstore ו soundshop)
שימו לב:
חברת טקטופ הינה חברת יבוא ומכירה סיטונאית בלבד.
את כל הציוד של חברת טקטופ ניתן לרכוש אצל מיטב החנויות והמתקינים ברחבי הארץ.
נא לא לפנות אלינו ישירות בנושא מכירה. תודה
מערכות מגברים ורמקולים לעבודה במתח קבוע מוגדרים בישראל (כמו באירופה) ל 100V (בארה"ב מקובל 70V ויש הגדרות נוספות).
בניגוד למערכות מגברים / רמקולים רגילים, בהם תגדיר התנגדות הכוללת של העומסים את ההספק שיספק המגבר עקב יכולת אספקת הזרם שלו, בחישוב רמקולים למתח קבוע, מוגדר הספק מקסימלי למגבר במתח 100V – אסור לעבור הספק זה בעת קביעת סכום העומסים המחוברים במקביל על קו המוצא של המגבר.
מגבר שהספקו 240W יכול להיות מועמס לדוגמא ב 4 שופרות של 40W בסנף השנאי התואם + 16 רמקולים המחוברים בסנף של 5W – עומס נוסף, דומה לחיבור התנגדות יותר נמוכה מהמותר למגבר רגיל כדוגמא: חיבור 3 רמקולים של 8 אום שערכם השקול כ 2.7 אום למגבר שההתנגדות המינימלית שלו היא 4 אום – גם במגבר קו וגם במגבר רגיל, עלול המגבר להישרף ובמקרה הטוב, ההגנות שלו יפעלו.
כאשר מתכננים יישום עם קווים קצרים, רצוי לחשב עם טווח ביטחון של כ 15%: 150W למגבר של 200W ,180W למגבר של 240W ו 300W למגבר של 350W. כאשר הקווים ארוכים, ניתן לתכנן עד הערך המקסימלי הואיל והתנגדות הקווים תשמש להגנה בפני עומס יתר.
בעת חישוב ההספק יש להקפיד על סנף השנאי בו משתמשים – ההספק כתוב בדרך כלל בתווית סביב בורר ההספקים. אין להעלות הספק סנפים לאחר סיום התכנון, גם באם חסרה עצמה באיזור מסוים או מכלל המערכת – במקרה כזה, יש לבדוק את התיכנון ונצילות הרמקולים.
מלבד מגברים יעודיים עם שנאי מוצא מסומן או תכנון מוצא ישיר יעודי למתח קבוע (קיים במגברים מודרניים), ניתן לעבוד ישירות עם מגברים סטנדרטיים שמתח המוצא שלהם מתאים ל 100V: לפחות 1250W לעומס 8 אום. מגברים בהספק יותר נמוך עלולים להיות מועמסים מדי או לא לספק את ההספק המתוכנן.
יתרונות השימוש במערכות מתח קבוע:
ניתן לחבר רמקולים רבים במקביל
במקרה בהם נדרשים קווים ארוכים, ניתן להשתמש בכבלים בעלי עובי חתך נמוך מזה של מגבר / רמקול בעומסים של 8 אום ומטה (כל אצבע: 1 ל 4)
השימוש בשנאי מוצא המעלה את המתח (או מכפילי מתח אלקטרוניים במגברים מודרניים שאמינותם לא לגמרי מוכחת), מאפשר קבלת הספק גבוה עד 480W ממגברים עם גיבוי סוללה כנדרש במערכות כריזת חירום.
אפשרות נוחה לוויסות עצמה בין רמקולים שונים – הן בעזרת סנפי השנאים שברמקול והן בצד המגבר, כאשר מותקן מפסק סיבובי המחבר את הרמקולים בקו מסוים על סנף נבחר בשנאי המוצא שאינו חייב להיות להספק מלא (כלומר, מתח הקוו יותר נמוך, מה שמגביל עובי כבלים לעומת שינוי בצד הרמקול אך נוח יותר לוויסות על ידי הלקוח).
חסרונות בשימוש במערכות מתח קבוע:
איכות צליל נמוכה יותר בהשוואה לחיבור ללא שנאים הנובעת מבעית היענות ורוויה של שנאים בתדרים נמוכים וקיבוליות גבוהה הקוצצת בתדרים הגבוהים. שנאי שעובד בהספק גבוהה או לא איכותי מספיק, סובל מעיוותים. (מצד שני, חסרונות אלו מהווים הגנה מסוימת לרמקולים).
קיים שיהוי (DELAY) לרמקולים מרוחקים ויש להתחשב בכך בתיכנונים של חלל או מרחב פתוח.
קיים אובדן הספק עקב השימוש בשנאים שככל רכיב אין הנצילות שלהם 100%. הפסד הנצילות בשנאי הרמקולכ 10% אך משתנה לפי איכות השנאי.
מערכות מרובות רמקולים וקווים ארוכים רגישות יותר ללחות, מפגעים ורעש בקווים (התנגדות גבוהה לעומת קווי רמקול רגילים). רגישות לקצרים חלקיים שלא מפעילים הגנות אשר יפגעו בעיקר במגברים עם תיכנון שמע איכותי.